Fűtéskorszerűsítés megoldások

 

Fűtési rendszer hidraulikai beszabályozása

A távoli lakásban élő fázik, ezért kihívja a fűtésszerelőt. A szerelő kijön, és helytelenül megemeli a szivattú teljesítményét és a fűtővíz hőmérsékletét. Az emberünk már nem fázik, de a közelebbi lakás túlfűtött lesz. A megoldás a teljes rendszer beszabályozása, ezáltal minden lakásban egyenletes lesz a hőmérséklet.

 

Kazáncsere és megújuló energia használata

Ha a régi rossz hatásfokú kazánt kicseréljük egy modern kondenzációs gázkazánra, azzal jelentős fűtési költség megtakarítást érhetünk el. Ha ezt kombináljuk megújuló energia felhasználásával, akkor a megtakarítás még több lehet.

 

Folytatás az alábbi linken:

 

Fűtési rendszer beszabályozása

Ez a videó fűtővíz hőmérséklet, a helyiség hőmérséklet, és a radiátor beszabályozására hívja fel a figyelmet.

 

Szivattyúcsere

A hagyományos állandó fordulatszámú szivattyú nem követi a fűtési igény változást, ezért túl sok áramot fogyaszt. Az új energiartakarékos szivattyú viszont mindig csak annyi fűtővizet szállít, amennyi szükséges, így jóval gazdaságosabban üzemel.

 

Kétcsöves fűtési rendszer hidraulikai beszabályozása

 

Fűtési és melegvíz csővezetékek szigetelése

A szigetelés nélküli csővezetékek feleslegesen fűtik azokat a helyiségeket, amelyeket nem kell fűteni, mint pl. a kazánház, a pince stb.

 

Radiátor légtelenítés és szelepcsere

Meg kell jegyezni, hogy ha a rendszerből vizet távolítunk el, akkor a rendszernyomást ellenőrizni kell, és szükség esetén utántölteni.